11 Şubat 2011 Cuma

Doğru Pilates Tekniği

Joseph Hubert Pilates'in ''kontroloji'' adını verdiğimetodu, zihin ve beden bütünlüğünü ön gören denge nefes ve hareket sistemlerinin sentezidir.

Josept Pilates egzersizlerini şöyle tanımlamıştır:''Sadece üç derste farkı hissedecek, on derste farkı görecek ve yirmi derste tamamen farklı bir vücuda sahip olacaksınız.''

Pilates Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Pilates, ağrılar, kronik hastalıklar, bitkinlik, kas dengesizlikleri ve orantısızlıkları, postür bozukluğu, sertleşmiş eklemler, dolaşım bozuklukları, doğum öncesi ve sonrası problemler gibi pek çok rahatsızlığın tedavisinde de kullanılır.
Amacı, karın ve sırt bölgelerini eşit oranda güçlendirip, vücudumuzun üst kısmında sağlam bir iskelet oluşturmaktır.Kilo vermeseniz de ince görünürsünüz.Sakatlanmaları büyük ölçüde engeller, dayanıklılık artar, metabolizma hızlanır.
  1. Konsantrasyon: Pilates yaparken hareketlere yoğunlaşmak ve bedenin hangi kasları kullanıp kullanmadığına dikkat etmek gerekir.
  2. Kontrol: Pilates metodunda kontrol için bedenin iyi dinlenmesi ve hareketlerin gösterildiği şekilde uygulanması ve olası sakatlıkların önlenmesi gerekir.
  3. Merkezleme: Pilates metodunda doğru yer; göbek, bel, kalça çevresidir.İç organları ve omurgayı yerinde tutan kas sistemlerini içerir.Merkezleme esnemeyi ve uzamayı sağlar.
  4. Akıcı Hareket: Hareket acele edilmeden her noktadan tek tek geçerek ama aynı zamanda hiç duraksamayarak yapılmalıdır.
  5. Kesinlik: Hareketler belirsizce değil tam yapılmalıdır.Hareketler birbiri ile koordineli olmalıdır.
  6. Nefes: Nefes alıp verme panik olmadan sırtın arkasına ve altına derin nefes alıp bütün nefesi tamamıyla dışarı üflemek yoluyla olmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder