2 Şubat 2011 Çarşamba

Ayaklarınızı Şımartın!


Tabi ki topuklu ayakkabılar ve buna bağlı olarak rahatsız ayaklar.Çoğu kadın günlük iç ve dış mekanlar toplamında 15 kilometre yol yürürler.

Ayaklarınıza dikkat etmek ise vücudunuza karşı yerine getirmeniz gereken en büyük sorumluluklardan biridir.Ayaklar tüm vücudun yükünü taşır ve iskelet sisteminin düzgün bir şekilde durmasını sağlar.


Ahh! Şu ayaklarımızın dili olsa da bir konuşabilseler kimbilir neler söylerlerdi...
Gün boyunca oradan oraya koşturan ve vücudumuzun olanca ağırlığını taşıyan ve tüm bunlar yetmiyormuş gibi bir de sivri burunlu,topuklu ayakkabılar içinde ezilip büzülen ayaklarımız aslında ne deseler haklıdırlar.

Nedendir bilinmez , çoğumuz saçımıza,makyajımıza ve giyim kuşamımıza gösterdiğimiz özeni ayaklarımıza göstermeyiz.Bu herhalde ayaklarımız sürekli gözükmediğinden olsa gerek...Ayaklarımızın temiz ve bakımlı olması elbette ki çok güzel,ancak güzelliği kadar sağlık ve rahatlığına da önem vermeliyiz.
Çok dar ve topukulu sizi rahatsız eden ayakkabıları kesinlikle giymemeye, çok uzun süreler ayakta kalmamaya,çorapsız ayakkabı giymemeye özen göstermeli, ayrıca ayaklarda oluşabilecek çeşitli cilt hastalıklarına zamanında müdahale etmeliyiz.

Tüm bunların yanısıra hem ayaklarımızın rahatlaması ve esnekliği, hem de ayak tabanındaki sinirlerin uyarılması ile ilgili organların düzenli çalışması açısından ayak masajının faydalarını bilmeli ve bu özel bakımı hayatımıza katmalıyız.

İyi bir ayak masajından daha rahatlatıcı bir şey olamaz; yorgun ayaklar hemen hafifler ve tüm vücut canlanır. Ayakta, özellikle de tabanında binlerce sinir ucu bulunur ve bu masajla tüm vücudu uyarabilirsiniz. Düzenli olarak yapılan ayak masajı, ayakları esnek ve sağlıklı kılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder