16 Şubat 2011 Çarşamba

Bayanlarda Kalıcı ve Seksi Form İçin İpuçları

Bayanların,  fitness ve ağırlık çalışmaları prensipleri açısından en büyük endişeleri, kaslanarak vücutlarının erkeksi görünüme sahip olacağı korkusudur. Oysa hafif kilolarla yapılan çalışmalarda kasların büyümediği bilimsel olarak tespit edilmiştir.
Bununla birlikte erkeklerde kas kuvveti ve gelişimi de kadınlara nazaran % 20 - 30 daha fazladır ve kadınların vücut yağı oranı genel olarak % 28, erkeklerin ise % 18 oranlarındadır.


Kaslar yağlanmadan, bol bol yemek yiyebilmenizi sağlar. Çünkü kaslar, vücudun aktif olan tek kısmı olup,. Yirmi dört saat çalışırlar, sandalyede oturduğunuzda hatta uyuduğunuzda bile aktiflerdir.
      
Yani bu, kaslandığınız zaman, saatte 20 - 30 kalori fazladan yakmanız anlamına gelir. Diyetinizde de ekstradan 500 - 600 kalori tüketebilmeniz oldukça iyi bir avantaj olsa gerek. Şampiyon vücutçular gibi çok iri insanlar saatte 80 - 90 kalori fazladan yakıyorlar. Aslında onların ortalama insanlardan çok daha fazla yemelerinin bir sebebi de budur.
Kaslarınızın, yaşınız ilerledikçe sizi gençleştirdiğini biliyor muydunuz ?  30 yaşınızdan sonra kaslarınız her yıl biraz ufalır   Buna atrofi denir. Bu ufalma her 5 yılda ortalama % 4 oranındadır.Ve eğer bu doğal ve normal kas aşınmasını önlemek için herhangi bir şey yapmazsanız, 40 yaşınıza geldiğinizde vücut şekliniz önemli ölçüde değişmiş olur.


Kadınlar çoğunlukla erkeklerden daha az kaslı oluyor, ve kadınlar sıklıkla erkeklerden daha fazla şişmanlıyor ve zayıflamayı kafalarına takıyorlar. İki tane sorunları olduğunun farkına varmıyorlar - kas aşınması ve kilo alma, ve onlar sadece kilo alma kısmıyla ilgileniyorlar.


Çoğu kadın kaslarının aşınmaya başladığının farkına varmıyor, çünkü fazla yağları, incelen kaslarının üstünü örtüyor. Böyle kadınlar fazla yağlarını verene kadar kaybettikleri kasın farkına varmıyorlar. İşte o zaman düş kırıklığına uğratıcı sürprizle karşılaşıyorlar. Fazla kilolarını verince on sene önceki şekilli ve genç vücutlarını görmeyi bekleyerek aynaya baktıklarında, karşılarında ince fakat bayağı değişmiş bir vücut görüyorlar.


İşte o zaman, kadınların ya pes edip tekrar yağlandıkları, ya da kendilerini şekle sokacak olan fitness programını bulacak kadar şanslı oldukları zamandır. Ve bir taşla iki kuş da vurabilirler, diyet yaparken ağırlıklarla da çalışabilirler. Yağ yakarken yağlarının altında sıkı, belirgin ve şekilli kas yapabilirler. Ve sonra bütün yağlarını yaktıktan sonra sürpriz, rüyalarındaki vücut onları bekliyor olacak!


Bir kadın antrenman yapmaya başladığında, yağlı da olsa, zayıf ta olsa, kasları büyümeye ve yapılanmaya, dolayısıyla aşınıp yaşlanma sürecine gireceğine gençleşmeye başlar.


Ağırlıklarla çalışarak 30 yaşınızdan sonra her yıl kaybettiğiniz kaslarınızı yerine koyarsınız. O kasları yerine koyarak ve sonra eskiden olduğundan daha fazla kas yaparak, vücudunuzu 20'li yaşlarınızdakinden daha da gençleştirirsiniz.


Ayrıca, kas size kuvvet kazandırır, oda özgürlük ve kendinize güven kazandırır.


Son olarak, kas seksîdir, hem de çok seksidir. Kaslar kendinizi seksi hissetmenizi, öyle olmanızı ve mükemmel simetriye sahip olmanızı sağlar. Tam gereken yerlere gerektiği gibi kıvrımlar ve kabarıklıklar yapar. Sert ve sıkı vücuda sahip olmak, yumuşak vücuda sahip olmaktan çok daha hoştur.


Kısaca, kadınların gereken yerde, gerektiği şekil ve ölçüde kaslara ihtiyaçları olduğu apaçık ortada.
Bununla birlikte, otuz yaşın üstündeki kadınların kemik yapısını tehlike noktasına kadar kaybettiklerini ve ağırlık çalışmanın, kemik yoğunluğunu arttırdığını ve osteoporose ( kemik erimesi ) tedavisinde kullanıldığını ve bu tehlikeyi ortadan kaldırdığını bilimsel araştırma sonuçlarından biliyoruz.

Düzenli ve hiç ara vermeden egzersiz programlarınızı uygularsanız, hiçbir zaman kemik erimesi ile sorununuz olmayacak !. Ağırlıklarla çalışırken sadece kaslarınız üzerinde değil, kemikleriniz üzerinde de baskı uyguluyorsunuz ve kaslarınızı güçlendirip şekillendirirken, kemiklerinizin de gücünü ve dayanıklıklarını arttırıyorsunuz.
      
Ağırlık çalışmak osteoporose'u tersine çeviriyor.


Gerçek şu ki, dünyadaki hiçbir kalsiyum desteği size ağırlık çalışması gibi yardım edemez. Kemik erimesiyle başınız dertte değilse .egzersiz programınızı kemiklerinizin ve tüm vücudunuzun bir sigorta poliçesi gibi düşünebilirsiniz.
Eğer kemik erimesiyle başınız dertteyse, ağırlıklı çalışmalarınız size bunu tamamen değiştirme şansını veriyor.

İster güzellik, kilo verme, kondisyon ister sağlık ve rehabilitasyon amacıyla egzersiz yapın mutlaka mutlu sona ve sağlığa ulaşırsınız.


Kaslar sizi daha ince göstererek daha zinde hissettirir ve yağdan çok daha az yer kaplarlar. Aynı kiloda olup da daha fazla kaslı olduğunuz bir diğer kadından en az iki beden daha küçük giysiye ihtiyacınız olur.


Yağlanmadan daha çok yiyebilirsiniz, çünkü kaslar aktif olan tek vücut birimidir. Bir sandalyede otururken ya da uyurken bile, sürekli titreşimde bulunarak aktivitelerini sürdürürler ve kalori yakarlar. Vücudunuzun kas kitlesini arttırdığınızda, saatte fazladan 20 ile 30 kalori daha yakmış olursunuz. Bu da diyetinizden eksiltmek zorunda kalmayacağınız toplam 480 - 600 kalori demektir.


Düzenli ve bilimsel ağırlık egzersiz programı ile elde edeceğiniz ortalama kas yoğunluğu size şunları kazandıracaktır:


  • Vücudunuzu Gençleştirir


Kadınlar, bu yaşlardaki yağlanma sorunlarının kas yoğunluğunun azalmasından kaynaklandığını fark edemezler. Burada problem iki başlıdır:


1.Kas yoğunluğunun azalması
2.Kilo artışı


  • Kaslar gücünüzü arttırır ve eklem yerlerini kuvvetlendirir. Aynı zamanda özgürlüğünüzü de ! Güç gerektiren işlerde kendi işinizi başkasına ihtiyaç duymadan yapabilirsiniz.


  • Kaslar, bu çalışmalarla lif aralarındaki ve deri altındaki yağ hücrelerinin azalmasıyla gergin ve orantılı hale gelerek sizi daha seksi gösterir. Vücuda simetri kazandırır,


  • Hatlarınızı yuvarlaklaştırır. Dokunuş sert ve dolgundur, sarkmış ve yumuşak değil.


  • Ağırlık çalışması kemik yoğunluğunuzu arttırır, osteoporose
( kemik erimesi ) ve eklem iltihabı ( Artrith ) riskini azaltır, kireçlenmeyi önler. Eğer bazı hormonal faaliyetlerin azalması nedeniyle kemik erimesi başlamışsa, yapılan araştırmalar, ağırlık çalışma programları ile bu durumun önlenebileceğini göstermektedir.


  • Hiçbir kalsiyum depolama yöntemi, ağırlık çalışmasının sağlayacağı faydayı getiremez,


  • Ağırlık çalışması ile mükemmel bir simetri yakalayacaksınız, hem de ince ve uzun kas yoğunluğu ile.


  • Sakatlanma riskiniz azalacaktır,


  • Diğer bütün spor branşlarındaki performansınızı arttıracaktır,


  • Duruşunuz dengelendiği için bel, boyun, omuz ve sırt ağrılarınızda belirgin bir azalma olacaktır,


  • Vücudun salgıladığı hormonlarda artış meydana geldiği için stresiniz azalmış olacaktır,


  • Organ kapasiteniz artacağı için daha iyi çalışan bir metabolizmaya sahip olacaksınız,


  • Bütün vücudunuz güç, form ve estetik kazanacaktır,


  • Bütün vücut kısımları arasında uyumlu bir koordinasyon ve orantı meydana gelecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder