18 Ocak 2011 Salı

Sağlıklı Beslenmek


İyi ve sağlıklı beslenmek; porsiyonları küçültmenin en iyi yolu, yiyecekleri günlük ölçülerle birimlemektir. Yağsız et, tavuk, balık için avuç içi kadar büyüklüğü ya da köfte kadar büyüklüğü; peynir porsiyonları için kibrit kutusu ölçülerini; pirinç, patates için tenis topu hacmini; bakliyat için yemek kaşığını; sebze ezmeleri için su bardağını ölçü olarak alın. 


Kendini daha iyi hissetme, sağlığını güçlendirip yaşam kalitesini yükseltme tutkunu wellness tüketicilerinin yeni ilgi alanlarını açıklıyoruz! Bu yeni akımın başrolünde karotenoid ve flavonoidler var. Beta karoten (havuç, kayısı, lahana), tutein (ıspanak, lahana), zeoksantin (mısır, turunçgiller, yumurta), likopen (domates),  resveratrol (üzüm), proantosyanidin (üzüm), quarcetin (elma) besin desteklerinin en önemlileri arasında…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder