26 Ocak 2011 Çarşamba

Karnınızı Düzleştirmenin İncelikleri

Sıkı bir karın her zaman çekici ve alımlı görünmenizi sağlar.
Giydiğiniz her şey üzerinize daha güzel oturur ve imrenilen bir vücudun başı orantılı bir karın ile mümkündür.


İşte yapmanız gerekenler: 

1. Duruşunuza Dikkat
Ayakta dururken daha iyi bir duruş karın kaslarının doğru çalışmasını sağlar.Başınız omuz hizasında olamalı ve dzlerinizi kırmamalısınız.Omuzlarınızın ön kısmı askıya gömlek astığınız gibi düz olmalıdır.Öne doğru eğik durursanız kamburunuz çıkar ve zamanla kalıcı olabilir.Ağırlığınızı topuklarınıza verin.Bu sayede hem düzgün bir duruşa hem de sağlıklı karın kaslarına sahip olacaksınız.
    
2. Resmin Bütününü Düşünün
Karın kaslarınızı çalıştırırken  vücudunuzu diğer bölümlerini ihmal etmeyin.Sıkı bir karın için örneğin; sırt ve bel bölümünde bulunan kasların da durumu oldukça önemlidir.Ayrıca dengeli bir biçimde tüm vücudu çalıştırmazsanız karnınız sıkı ancak diğer yerler gevşek kalacaktır.

3.Yemenize Dikkat!
Ne kadar egzersiz yaparsanız yapın, yediklerinize dikkat etmediğiniz takdirde karnınızı istediğiniz şekle sokamazsınız.Unutmayın mideniz karnınızda bulunuyor ve onun tıka basa dolu olması güzelliğinize gölge düşürecektir.
Bol bol su için.

4.Gerçekçi Olun
Genleriniz vücudunuzun şeklinde önemli rol oynar.Ancak ''nasıl olsa ailemde ki herkes kilolu'' diye tatlılara hücum etmek  de doğru değildir.İstediğiniz takdirde ve gerçekçi hedefler koyduğunuzda motive olduğunuzu ve çarpıcı bir vücuda sahip olmanın o kadar  da zor olmadığını göreceksiniz.

5.Acele Etmeyin
Kimse bir günde mükemmel bir karına ve vücuda kavuşmuyor.Sabırla ve istikrarlı olarak çalıştığınızda günde 30 dakikanızı sağlığınıza ayırdığınızda çok geçmeden istediğiniz ölçülere ulaşacaksınız.


Son olarak ''spor yapmaya vakit bulamıyorum'' diyenler için, bölgesel incelme yani kavitasyon yöntemini tavsiye ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder