13 Aralık 2010 Pazartesi

Pilates Yapanlar İçin Beslenme Önerileri

Öncelikle önemli bir uyarı ile başlamak istiyoruz söze: Lütfen internet ya da benzeri kaynaklardan edindiğiniz bilgilerle diyet yapmayın. Diyet programları kişiye özel hazırlanmalıdır. Ancak nelerden uzak durmamanız gerektiği, nelere dikkat etmeniz gerektiği üzerinde durulmasının bir sakıncası yoktur. Kabul edilen, uzmanlar tarafından önerilen bilgileri sizinle paylaşmak istiyoruz. 

Pilates, kas yapısının güçlenmesine, vücudun esneklik ve daha düzgün bir duruş kazanmasını sağlar. Eğer pilates yapıyorsanız yeterli ve dengeli bir beslenme programını uygulamalısınız. Burada odak kilo vermek değil, sağlıklı bir sıkılaşmaya erişmektir. Ancak size özel bir zayıflama diyeti uygularsanız, elbette zayıflamanız mümkün. Bu şekilde yağ dokusunu harekete geçirebilir, kas dokusu kaybını azaltabilirsiniz. Unutmayın, Pilates metabolizmayı da hızlandırır. 

 


  1. Pilatesi, tok karnına yapın. Pilatese uzun zaman aç kalmış olarak başlamak sakıncalı olabilir. Bir öğünün üzerinden 1-1,5 saat geçmiş olsun. 
  2. Bol su tüketin! 
  3. Pilates öncesinde karbonhidrat ve protein açısından dengeli beslendiğinize emin olun.  
  4. Beyaz şeker, un, pirinç tüketmemeye gayret edin.  
  5. Izgara et yemenizi söylememize gerek yok sanıyoruz ama alternatif olarak her zaman peynir ve yumurtayı da tercih edebilirsiniz.  
  6. Pilates yüksek kalori yakan bir egzersiz çeşidi değildir, bu yüzden kalorili besinlerden uzak durun.  
  7. Kasları güçlendiren egzersizlerin sonrasında yağsız süt tüketiminin kas kitlesinin artmasında yardımcı olduğu biliniyor. 
  8. Kalsiyum minerali eksikliği yağ yakımını yavaşlatır. 
Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder