5 Kasım 2010 Cuma

Kinesis

Doğru yaşamak için doğru durmak…

Kilo vermeyi hepimiz istiyoruz. Kilo vermekle bitmiyor, sıkılaşmak gerek. Kilo ve sıkılaşma saplantımız bazı ayrıntıları gözden kaçırmamıza sebep olabiliyor. Mesela, “duruşum doğru mu” sorusunu çevrenizdeki kaç kişiden duydunuz? Doğru basmak, yatmak, doğru oturmak konusunda siz ne düşünüyorsunuz?


Kaslarımızı esnetmediğimiz sürece bedenimize söz geçirmek mümkün olmayacak. Hareketsizlikten, stresten; sürekli oturmaktan ve yanlış durmaktan kaynaklanan sıkıntılar… Kısa kaslar, hemen yorulan bir beden… Bel ve boyun fıtığına varan süreçlerden bahsediyoruz. Boyun ve omurga çevresindeki kasları harekete geçirip esnetmediğiniz sürece işiniz zor. Üstelik omurga çevresindeki kasların kısalığının boyun fıtığına yol açtığını belki bilmiyorsunuz bile. Zaman geçiyor ve erken harekete geçmek müthiş önem kazanıyor.

Kinesis tam da bu noktada devreye giriyor. Eski Yunancada “hareket” anlamına gelen kinesis, hareketli biçimde yapılan egzersiz anlamına geliyor. Spor bilimcilerin, insanların anatomik yapısına ve hareket bilimine uygun egzersizler ararken buldukları bir spor ekipmanı olan kinesis doğru duruş, nefes teknikleri ve kişiye özel egzersiz temeline dayanıyor. Sıkılaşmak isterken, bedeninize yaptığınız toplam yatırımı da fark ettiren bir aletten bahsediyoruz.

Kabloları tutun ve esneyin! Evet, keşke bu kadar kolay olsaydı. Esnemek kolay ve zevkli ama kinesis’i kendi başınızda yaptığınızda durum oldukça tehlikeli. Hocanızın gözetiminde ilerlemek, kabloları belirlenen şiddet ve şekle göre kavramak, çekmek önemli. Yüzeyi kavramanın, dik durmanın, sıkılaşmanın, dengede kalmanın, kuvvetlenmenin ne demek görmeniz için yapmanız gereken tek şey dikkatinizi hocanıza vermek.

Haftada üç gün cardio destekli kinesis programı yeni reçeteniz olabilir. 30 dakika cardio ve bir saat kinesis… 15 gün içinde gözle görülür bir sıkılaşma... Sadece zayıflamak ve sıkılaşmak için geldiğiniz bir yerden dipdiri, dengeli ve sağlıklı çıkmak nasıl bir duygu? “Kinesis” bu sorunun en doğru ve net cevabı olarak karşımıza çıkıyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder